Clubavond met Jos Palm

Een Clubavond, dat betekent de Chocoladefabriek in clubsetting. Een klein podium in het hart van het pand, gelegen op de ‘grens’ tussen Kruim en Bibliotheek. En precies daar maken wij graag de cross-over en smeltkroes van food en (non)fictie, lach en literatuur, dogmaticus en dichter.

27 oktober 2017

Cq5Dam Web 384 614 2

27 oktober 2017, 20:00, € 7,50

Eerdere Clubavonden, met Pieter Hilhorst, Merlijn Schoonenboom en Midas Dekkers werden een succes. De ongedwongen, intieme sfeer, het makkelijke contact met de sprekers, zorgden er tijdens deze voorgaande edities voor dat je als publiek echt onderdeel uitmaakte van een bijzondere avond.  

Dit najaar organiseren we in ieder geval één Clubavond, speciaal ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis, dat dit jaar ´Geluk´ als thema heeft. Onze gast voor deze Clubavond is Jos Palm. Jos Palm is historicus en journalist, schrijft voor Trouw en Historisch Nieuwsblad en is redacteur en presentator van OVT, het radioprogramma van de VPRO. Hij schreef onder andere ´De vergeten geschiedenis van Nederland´, en ´Oerend hard, het onmogelijke høkersleven van Ben Jolink´.En nu in oktober verschijnt zijn nieuwe boek ´De Gewone Man, een kleine mensheidgeschiedenis´, over de gewone man die er altijd al is geweest, maar waarover je niets leest in de geschiedenisboeken.

Historicus Jos Palm zocht hem op en beschrijft het leven van ‘gewone mannen’ door de hele geschiedenis. Vanaf de vroege oudheid tot het heden, vanaf het moment dat hij rechtop kan lopen totdat hij thuis op de bank mag zitten. We zien hem als slaaf, horige, arbeider en kleine sappelaar. We leven met hem mee op de slagvelden van Waterloo en Verdun.  

Palm laat zien hoe hij zich liet misleiden door Napoleon, Hitler en Stalin, en ook hoe hij uiteindelijk het meest gaat verwachten van de democratie. Brood, spelen en stemrecht, en af en toe een extra pilsje of complimentje: dat is voldoende. Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt Jos Palm het verhaal van de kleine, gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. Verplicht leesvoer dat laat zien waar het onbehagen van onze tijd vandaan komt.

Wil je vooraf iets eten bij Kruim? Dan kan dat, met een combi-ticket ben je verzekerd van een avondvullend programma: vooraf genieten van een overheerlijke (vegetarische) hamburger om vervolgens aan te schuiven voor Jos Palm.

Clubavonden worden mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste medewerking van Boekhandel Verkaaik. En zijn zij natuurlijk ook tijdens de Clubavonden aanwezig, zodat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld een eigen exemplaar van het boek door de spreker te laten signeren.

>> bestel direct online je tickets