Roze Jaar Gouda: Regenboog gezinnen

Vandaag de dag zijn er heel uitlopende gezinssituaties: samengestelde gezinnen, gezinnen met ouders van gelijk geslacht en co-ouderschap.

19 juni 2018

Lezing Regenbooggezinnen A0 Wttk

19 juni 2018, 20:00
7,50 // 5,50 (Bibliotheekleden)

Dit jaar komt Roze Zaterdag op 23 juni naar Gouda. Voorafgaand aan deze grote dag staan verschillende activiteiten in het teken van diversiteit. Op dinsdagavond 19 juni organiseert de Chocoladefabriek een avond over diversiteit en ouderschap.

Stichting Meer dan Gewenst

Jelle Martens vertelt als voorzitter van de Stichting Meer dan Gewenst over Roze Ouderschap en de emancipatie van het Regenbooggezin in Nederland. De landelijke stichting zet zich in voor LHBT’s die een gezin wensen of hebben. Zij organiseren informatieve bijeenkomsten over juridische, sociale, medische en wetenschappelijke aspecten van LHBT-ouderschap, borrels en speeddates waar wensouders elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten voor roze gezinnen. Maar ook voeren zij een actieve lobby voor verbetering van rechten van ouders en kinderen.

Staatscommissie Herijking ouderschap

In december 2016 bood de Staatscommissie Herijking ouderschap het rapport ‘Kind en ouders in de 21ste eeuw’ aan minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie. Een pleidooi voor het mogelijk maken van juridisch meerouderschap en verandering van wetgeving en beleid op het terrein van ouderschap. Want de huidige wetgeving houdt onvoldoende rekening met alle verschillende gezinssituaties die vandaag de dag mogelijk zijn. Zoals het regenbooggezin.

Een regenbooggezin uit Gouda

De heteroseksuele Emmy Rijsdijk (37) heeft zo’n gezin en vertelt deze avond hoe ze via de Stichting Meer dan Gewenst de twee vaders van haar inmiddels 2 jarige dochter ontmoette én hoe ze tijdens haar zwangerschap verliefd werd op de Goudse Johan. Een verhaal uit de praktijk over een gezin met vier ouders.De avond is bedoeld voor professionals werkzaam in het onderwijs of welzijn, ervaringsdeskundigen, wensouders en stadsgenoten die nieuwsgierig zijn naar achtergronden en praktijk.

>> bestel direct online je tickets